Chat

Woonland bouwt 6 nieuwe appartementen op de site feestzaal Oud Oefenplein te Mechelen

09 okt 2024

Woonmaatschappij Rivierenland, kortweg Woonland,
is volop bezig met de afbraak van de voormalige feestzaal, aanpalende
garageboxen en voormalig wijkzaaltje in de wijk Oud Oefenplein. Deze gebouwen
zullen plaatsmaken voor een nieuw appartementencomplex bestaande uit zes
moderne appartementen. Hierdoor creëert Woonland bijkomende appartementen in de
wijk. Bovendien zet de woonmaatschappij in dit project in op circulair en
aanpasbaar bouwen.  

De komende jaren blijft Woonland inzetten op de vernieuwing van haar patrimonium en kwaliteitsvol, betaalbaar wonen. Zo onderging de wijk Oud Oefenplein te Mechelen reeds een serieuze metamorfose. Enkele jaren geleden werden de laatste oude woningen vervangen door 174 nieuwe woningen en appartementen. Bijkomend werd het openbaar domein vernieuwd.

Op het Oud Oefenplein had Woonland bovendien nog een oude feestzaal die al enkele jaren niet meer in gebruik was. De feestzaal, de naastgelegen garageboxen en het oude wijkzaaltje (tot voor kort de Draaischijf) gaan daarom onder de sloophamer. Het openbaar domein wordt er aangepast en ter hoogte van de feestzaal, bouwen we een appartementsgebouw bestaande uit 6 nieuwe éénslaapkamerappartementen. De appartementen op de benedenverdieping zullen over een tuintje beschikken

Het project kader binnen een bredere stedenbouwkundige studie. De ontwerper is KPW Architecten. We wilden inzetten op voldoende groen, zowel privé als openbaar. Het is onze bedoeling om de zone te transformeren in een aangename woonplek met een bijkomende groene zone in de wijk.


Circulair en aanpasbaar

In dit project zet Woonland bovendien in op zowel circulariteit als aanpasbaarheid.

Bij de afbraak van dit gebouw willen we de gevelsteen van de feestzaal recupereren waar mogelijk, zodat deze niet in de afvalstroom terechtkomt. Zo dragen we ons steentje bij om bouwafval te verminderen. We kiezen er bovendien voor om te werken met zuivere materialen, die bij afbraak in de verre toekomst relatief hergebruikt kunnen worden

Daarnaast werd het nieuwe gebouw zo ontworpen dat de leefruimte inwisselbaar is. Zithoek en eethoek kunnen van plaats wisselen. Kortom: de indeling en invulling zijn aanpasbaar en daarom ook future proof.

De aannemer die de werken uitvoert, is Damman. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe complex midden 2026 klaar. De raming van het project bedraagt 1.300.000 euro (excl. btw).

©2024 Woonmaatschappij Rivierenland | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy