Chat

Procedure

Wil je via Woonland jouw woning verhuren?
Dan doorlopen we samen met jou volgende stappen.

 1. Eerste contact
  We nemen telefonisch of per mail contact met jou op om een afspraak te maken in het pand. Op deze manier kunnen we de woning bekijken en een antwoord bieden op specifieke vragen.

 2. Bezoek aan de woning
  We beoordelen de woningkwaliteit en de oppervlaktenormen.

 3. Opstellen prospectieverslag
  In ons prospectieverslag laten we weten of we de woning al dan niet willen inhuren. We stellen ook een huurprijs voor. We laten je ook weten welke (technische) zaken er volgens ons nog aangepakt moeten worden. In dit verslag vermelden we ook de mogelijke startdatum van inhuring.

 4. Akkoord van de eigenaar en directiecomité
  Er is een akkoord over de huurprijs en de inhuringsdatum. Zodra er een akkoord is, krijg je als eigenaar de nodige tijd om de vereiste documenten te bezorgen of werken te laten uitvoeren. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd.

 5. Kwaliteitscontrole Wonen Vlaanderen/Stad Mechelen
  We vragen het conformiteitsattest aan. Elke woning moet voldoen aan minimumvereisten, gezondheidseisen en woningkwaliteit. Dit wordt extern onderzocht. We mogen enkel inhuren bij een positief conformiteitsattest.

 6. Opmaak huurovereenkomst
  De hoofdhuurovereenkomst wordt opgemaakt. Bij de ondertekening ervan worden ook de sleutels van de woning overhandigd. We noteren ook de meterstanden.

 7. Plaatsbeschrijving
  Er wordt schriftelijk en op basis van foto’s wordt de staat van het pand vastgelegd op het moment van inhuurname. We werken hiervoor samen met een externe firma. Indien een hoofdhuurcontract beëindigd wordt, maken we opnieuw een uittredende plaatsbeschrijving. Woonland neemt 50%van de kosten van deze facturen op zich, de andere 50%is ten uwen laste.

 8. Praktische regelingen
  De overnamedocumenten van de nutsvoorzieningen worden ingevuld en verwerkt. Het contract en de plaatsbeschrijving worden geregistreerd.

Om de start van de huur vlot te laten verlopen, vragen we om 1 maand voor de start van het hoofdhuurcontract te kunnen beschikken over een set sleutels. Zo kunnen we afspraken maken voor o.a. bezichtiging woning door kandidaat-huurders, inspectie stad Mechelen, opmaak van de plaatsbeschrijving.
Het is noodzakelijk dat werken die moesten uitgevoerd worden 1 maand voor de start van het hoofdhuurcontract afgerond zijn.
Ook de gevraagde attesten verwachten we 1 maand voor start inhuring in ons bezit.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

©2024 Woonmaatschappij Rivierenland | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy