Chat

Einde huur

Jouw waarborg terugkrijgen

Voordat je jouw huurovereenkomst ondertekende, heb je een waarborg betaald. Deze waarborg wordt door ons doorgestort naar een geblokkeerde rekening van Wonen in Vlaanderen.

Als je de sleutels van de woning aan ons hebt afgegeven, vragen wij de waarborg opnieuw op bij Wonen in Vlaanderen. Wij krijgen dan zowel de waarborg als een beetje intrest terug.

Hoeveel waarborg krijg je terug?

Dat hangt er van af of jouw woning helemaal in orde was op het ogenblik van de plaatsbeschrijving. Alle huurschade die ontstaan is tijdens de verhuring (met uitzondering van normale slijtage en overmacht) moet door jou als huurder hersteld of betaald worden.

Naast de huurschade kijken we ook na of er nog achterstallen zijn. Heb je nog huurachterstal en/of één of meerdere openstaand facturen? Dan zullen we deze eerst van jouw waarborg aftrekken. Op die manier heb je hopelijk na afrekening geen openstaande schulden meer bij Woonland.

Is jouw woning volledig in orde bij vertrek en heb je geen achterstallen meer? Dan krijg je zowel de waarborg als de intrest terug.

Tips om jouw woning zo goed mogelijk in orde te brengen.


Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

©2024 Woonmaatschappij Rivierenland | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy