Chat

Jouw huurovereenkomst

Jouw waarborg

Voordat je jouw huurovereenkomst ondertekende, heb je een waarborg betaald. Deze waarborg wordt door ons doorgestort naar een geblokkeerde rekening van Wonen in Vlaanderen.
We kunnen dit geld niet meer opvragen totdat jouw huurovereenkomst werd stopgezet en je jouw sleutels terug aan ons heeft afgegeven.
De waarborg brengt ook een klein beetje intrest op.

Waarom betaal je een waarborg?

Een waarborgsom geeft zekerheid aan ons dat we aan het einde van jouw huurperiode niet achterblijven met achterstallige huur of kosten voor het herstellen van schade aan de woning die door jou veroorzaakt werd.

Hoeveel bedraagt de waarborg bij inhuurname?

In 2024 bedraagt de waarborg 1.167 euro.

Krijg je na vertrek de waarborg helemaal terugbetaald?

Dat hangt er van af of jouw woning helemaal in orde was op het ogenblik van de plaatsbeschrijving. Alle huurschade die ontstaan is tijdens de verhuring (met uitzondering van normale slijtage en overmacht) moet door jou als huurder hersteld of betaald worden.

Naast de huurschade kijken we ook na of er nog achterstallen zijn. Heb je nog huurachterstal en/of één of meerdere openstaand facturen? Dan zullen we deze eerst van jouw waarborg aftrekken. Op die manier heb je hopelijk na afrekening geen openstaande schulden meer bij Woonland.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

©2024 Woonmaatschappij Rivierenland | Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookie Policy